Gezellige straatjes, de wekelijkse markt, heerlijke baquettes

             

Omgeving Salernes

Salernes ligt in het hart van de VAR, één van de mooiste gebieden van Zuid-Frankrijk. De Provence en Côte d’Azur zijn één van de meest gewilde vakantieplekken van Europa geworden om een vakantiehuis in Frankrijk te huren. Het zachte klimaat van de Middellandse zee en het azuur blauwe water maken leven als god in Frankrijk mogelijk.
In de VAR zijn vele oude Provençaalse dorpjes met hun smalle straatjes, oude kerkjes, fonteinen en schilderachtige pleintjes. In de streek vindt u sinaasappel- en olijfbomen, wijngaarden, de geurige lavendelvelden en prachtige mimosa.

Salernes ligt in de vallei van de Bresque, tegen de heuvels. Internationaal bekend om haar keramische tegels de “tomettes” en diverse andere aardewerk voorwerpen en tegeltableaus.

Het dorp heeft een gezellig plein waar wekelijks de woensdag- en zondagmarkt plaats vindt. U vindt hier een willekeur aan regionale en provençaalse producten. Om het plein bevinden zich diverse winkeltjes, restaurantjes en terrasjes. Salernes is een prima uitvalsbasis voor allerlei activiteiten. Wandelen, autotochten maken, golfen, zwemmen, zonnen, strand en zee bezoeken, flaneren over de boulevard en een terrasje pakken.

 

De kustplaatsen van de Middellandse zee als o.a Sainte Maxime, Saint Tropez, Cannes, St. Raphael, Fréjus zijn op zeer korte afstand. Maar ook zijn dichtbij mogelijkheden zoals “Plage de Gigaro of Plage de Débarquements, beide bij La Criox Valmer. Avonturiers kunnen een duik wagen van de rotsen bij de Calenques van Cassis. Voor wie liever het zoete water heeft, zijn er  natuurlijk ook de intieme strandjes langs het meer “Lac de Saint Croix” , bij de Gorges du Verdon. Ook het nabij gelegen kleinere Lac de Quinson en Lac d’ Esparron. Of nog dichterbij poedelen in de eigen rivier aan de rand van het terrein.

Ook voor de golfer is deze omgeving een paradijs te noemen. Tegen de glooiende hellingen van de VAR, in een zonovergoten landschap vol veelkleurige vegetatie, waar het karakteristieke aroma van de Provence (tijm, lavendel, rozemarijn, dennenbossen) u tegemoet geurt, liggen de mooiste golfbanen van Zuid-Frankrijk. Liefst veertien toplocaties garanderen de golfer een seizoen dat 365 dagen per jaar geschikt is om te golven. Maar ook diverse prachtige wintersportgebieden zijn op redelijke afstand te bereiken

Kortom Salernes is the place to be. Voor ieder wat wils